Ga terug
Afbeelding van Boeren Roerbakgemak.

Boeren Roekbakgemak

Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram volkoren basmatirijst
  • 400 gram gewassen boerenkool
  • 5 eetlepels olie
  • 400 gram spruitjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel woksaus teriyaki
  • 1 gele paprika
  • ½ eetlepel tajine kruiden
  • 400 gram falafel
  • edelgistvlokken

Instructies
 

  • Breng een grote pan met water aan de kook om de basmatirijst in te koken. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking en giet deze af.
  • Doe 1 eetlepel olie in de wokpan en roerbak de boerenkool op gematigd vuur totdat deze flink is geslonken (circa 10 minuten).
  • Schoon ondertussen de spruitjes en halveer ze.
  • Doe de gewokte boerenkool in een hapjespan op laag vuur.
  • Doe 1 eetlepel olie en 2 eetlepels sojasaus in de wokpan.
  • Roerbak de spruitjes in de wokpan op middelhoog vuur circa 4 minuten.
  • Was en snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes.
  • Voeg 1 eetlepel woksaus teriyaki toe bij de spruitjes en roerbak kort mee.
  • Doe de gewokte spruitjes in de hapjespan.
  • Doe 1 eetlepel olie in de wokpan en roerbak de paprika circa 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Doe de paprika in de hapjespan.
  • Voeg ½ eetlepel tajine kruiden toe aan de hapjespan.
  • Bak ondertussen de falafel met 2 eetlepels olie in de wokpan.
  • Serveer de roergebakken groenten, basmatirijst en falafel op een bord.
  • Garneer met edelgistvlokken naar wens.

Notities

Dit recept is voor 4 volwassenen. Ben je een grote eter of wil je aankomen? Dan kun je je portie verhogen door bijvoorbeeld 100-125 gram basmatirijst i.p.v. 62,5 gram per persoon te nemen en/of extra groenten en falafel. Daarmee krijg je meer calorieën en voedingsstoffen binnen.
Ook kun je hummus als dip gebruiken bij de falafel.
Trefwoord Vegan