Breng een grote pan met water aan de kook om de basmatirijst in te koken. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking en giet deze af.
Doe 1 eetlepel olie in de wokpan en roerbak de boerenkool op gematigd vuur totdat deze flink is geslonken (circa 10 minuten).
Schoon ondertussen de spruitjes en halveer ze.
Doe de gewokte boerenkool in een hapjespan op laag vuur.
Doe 1 eetlepel olie en 2 eetlepels sojasaus in de wokpan.
Roerbak de spruitjes in de wokpan op middelhoog vuur circa 4 minuten.
Was en snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes.
Voeg 1 eetlepel woksaus teriyaki toe bij de spruitjes en roerbak kort mee.
Doe de gewokte spruitjes in de hapjespan.
Doe 1 eetlepel olie in de wokpan en roerbak de paprika circa 3 minuten op middelhoog vuur.
Doe de paprika in de hapjespan.
Voeg ½ eetlepel tajine kruiden toe aan de hapjespan.
Bak ondertussen de falafel met 2 eetlepels olie in de wokpan.
Serveer de roergebakken groenten, basmatirijst en falafel op een bord.
Garneer met edelgistvlokken naar wens.