Ga terug

Pasta Veggie

Voorbereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingredi├źnten
  

  • 250 gram volkoren spaghetti
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 100 ml water
  • 10 gram macaroni / spaghetti kruidenmix zonder zout gekocht bij de plaatselijke toko
  • 1 groene paprika
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gram champignons
  • 4 grote wortels
  • 350 gram vegan gehakt
  • edelgistvlokken

Instructies
 

  • Breng een grote pan met water aan de kook om de spaghetti in te koken. Kook de spaghetti volgens instructies op de verpakking en giet deze af.
  • Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree, water en macaroni / spaghetti kruidenmix in een hapjespan en meng op laag vuur.
  • Snijd de paprika in 4-en, verwijder de kern en pitjes en was de paprika. Snijd de paprika vervolgens in kleine stukjes.
  • Doe 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en bak de paprika op halfhoog vuur.
  • Boen ondertussen de champignons schoon en snijd ze in 4-en (grotere champignons in 6-en).
  • Doe de gebakken paprika bij de tomatensaus in de hapjespan.
  • Doe 1 eetlepel olijfolie in de wokpan en bak de champignons op halfhoog vuur.
  • Was ondertussen de wortels, snijd de uiteinden eraf en snijd de wortels in de lengte doormidden en vervolgens in halve rondjes.
  • Doe de gebakken champignons in de hapjespan.
  • Doe 1 eetlepel olijfolie in de wokpan en bak de wortels op halfhoog vuur.
  • Doe de gebakken wortels in de hapjespan.
  • Bak de vegan gehakt volgens instructies op de verpakking in 1 eetlepel olijfolie.
  • Serveer de spaghetti met daarop het mengsel van groenten en gehakt in een kom.
  • Garneer met edelgistvlokken naar wens.

Notities

Dit recept is voor 4 personen. Ben je een grote eter of wil je aankomen? Dan kun je je portie verhogen door bijvoorbeeld 100-125 gram spaghetti i.p.v. 62,5 gram per persoon te nemen en/of extra groenten en vegan gehakt. Daarmee krijg je meer calorie├źn en voedingsstoffen binnen.
En deze pasta is ook lekker met verse basilicumblaadjes als topping.
Trefwoord Vegan