Vers uit de tuin

Deze zomer was ik naar een blotevoetenpad’ geweest. Ik was verrast dat ik tijdens deze route diverse soorten fruit tegenkwam (zoals blauwe druiven, pruimen en peren) die je mocht plukken en proeven. Ook waren er vele soorten kruiden in een grote kruidentuin. Daar werd ik blij van! Puur natuur en dat proef je.

Kruiden en specerijen zijn goede smaakmakers aan gerechten. Je kunt verse en gedroogde kruiden en specerijen gebruiken om zout (deels) te vervangen. In Nederland eten de meeste mensen namelijk te veel zout. Te veel zout zorgt voor een grotere kans op hart- en vaatziekten. Daarom kun je zout beter vervangen voor verse of gedroogde kruiden. En om eerlijk te zijn, dat smaakt zoveel lekkerder en de mogelijkheden zijn eindeloos!

Jammer dat dit niet allemaal in mijn eigen tuin past, anders had ik het wel geweten! Super om op deze manier de voedingsmiddelen uit de natuur te kunnen proeven.

Hieronder volgt een kleine selectie van een aantal kruiden die ik tegen ben gekomen.

Dieet smakelijk!

De kruidentuin

 

Dropplant

 

Dit is geen hondsdraf maar de Oost-Indische kers

 

Venkel (smaakt naar anijs)

 

Tijm

 

Bieslook