Afbeelding van Tanja Schouten bij Wolf.

Vegan uiteten in Noord-Holland

Bij het buiten de deur eten probeer ik steeds meer eetgelegenheden te vinden die vegan/plantaardige voedingsmiddelen aanbieden. Vaak blijken er in steden meerdere mogelijkheden voor veganisten te zijn.

Vooral plantaardige melkvervangers voor in de koffie staan steeds vaker op de menukaart aangegeven. Fijn om zo toch een cappuccino of latte macchiato van een plantaardige melkvervanger te kunnen drinken.

Lunch in Alkmaar

Zo was ik laatst in Alkmaar (NH). Ik begon met een lunch bij SOEPP aan de Hekelstraat 31. Alles wat je hier kunt bestellen is 100% vegetarisch en biologisch en alles is ook vegan te bestellen. Je hebt als veganist dus gewoon keuze uit de hele menukaart! Dat is pas fijn buiten de deur eten. Ik koos voor brood met een vegan kroket en homemade ice tea en een latte macchiato van haverdrink toe.

Afbeelding van de menukaart en koffie bij Soepp.

Avondeten in Alkmaar

Het avondeten in Alkmaar had ik bij het IJkgebouw aan Alckmariapad 2 gereserveerd. Op de menukaart zie je duidelijk aangegeven als een gerecht vegan is. Het vegan hoofdgerecht heet ‘driemaal vegan’. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar wauw wat was dit goed eten! Alles was perfect gecombineerd en op smaak gebracht. Ook zag het er prachtig uit. Echt een culinair feestje waar ik zeker nog eens terug kom.

Afbeelding van het avondeten bij Ijkgebouw.

De volgende ochtend in Alkmaar

Mijn ontbijt in Alkmaar had ik bij Wolf aan de Mient 3. Daar hoefde ik alleen maar door te geven dat ik graag een vegan ontbijt wilde. Ik kreeg een plateau met vanalles, teveel om op te noemen. Heel fijn! Ook voor de koffie kon ik kiezen uit verschillende plantaardige melkvervangers om op te schuimen. Alkmaar, you rock!

Afbeelding van het ontbijt bij Wolf.

Koffie (en gebak) in Haarlem

Ook in Haarlem (NH) kun je met gemak verschillende tentjes vinden met plantaardige voedingsmiddelen. Bij Barista Cafe aan de Grote Houtstraat 165 maken ze van je plantaardige koffie een waar feestje. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Blue Butterfly Latte met kokosdrink of de Kurkuma latte met amandeldrink? Zoiets had ik nog nooit gezien. Ze hebben ook een aantal vegan koek/gebaksoorten die ik natuurlijk ook even moest proeven!

Afbeelding van koffie en gebak bij Barista Cafe.

Lunch in Haarlem

En wat dacht je van deze vegan lunch in Haarlem bij By Lima aan de Zijlstraat 65? Die heb ik natuurlijk niet in mijn eentje opgegeten ;). Op de menukaart staat weer duidelijk aangegeven welke gerechten plantaardig zijn of gemaakt kunnen worden. Ook koffie met plantaardige melkvervangers zijn daar te krijgen.

Afbeelding van de lunch By Lima.

Koffie (en gebak) in Hoorn

In Hoorn (NH) heb ik een nieuw koffietentje gevonden waar ik koffie kan drinken met plantaardige melkvervangers, namelijk bij 30ml aan de Gedempte Turfhaven 1.

Inmiddels heb ik ook Loft der Zotheid / Zwarte Olifant ontdekt! Je kunt hier heerlijk genieten van koffie met plantaardige melkvervangers (sojadrink of haverdrink). Daarbij had ik een lunch van veganistische kroketten op brood met een lekkere salade.

En bij de MultiVlaai hebben ze 2 verschillende soorten vegan gebakjes en kun je sojadrink als melkvervanger door je koffie krijgen. Let op: deze vegan gebakjes zijn niet standaard bij ieder filiaal verkrijgbaar!

Conclusie

Al met al heb ik zeer goede en verrassende ervaringen opgedaan met plantaardig eten en drinken. Ik ben benieuwd waar ik mijn volgende vegan maaltijd ga vinden.

Illustratie van een koe met kalfje in een weide.
× Whatsapp je vraag