Zelfgemaakte tapenade is een van mijn favoriete soorten broodbeleg.
Het is niet alleen lekker als broodbeleg, maar ook ideaal op een cracker of door een salade. Daardoor neem ik het vaak wel meerdere keren per dag! Het is met een hakmolen super makkelijk te maken met de ingrediënten heb ik vaak al standaard in huis heb en is een aantal dagen houdbaar in de koelkast.

Tapenade
Bereidingstijd 10 minuten min
Gang Smeersel
Porties 1 schaaltje
Equipment
- Hakmolen
Ingredients
- 50 gram ongezouten cashewnoten
- 100 gram zongedroogde tomaten in olie
- 25 ml olijfolie of lijnzaadolie
- 1,5 theelepel gedroogde oregano
- 1 handje verse basilicum
- 1 snufje peper
Instructions
- Meng alle ingrediënten met een hakmolen tot ze gemalen en gemengd zijn.
- Bewaar de tapenade in een afgesloten potje in de koelkast.
Trefwoord Vegan