Tapenade

Tapenade (recept)

Zelfgemaakte tapenade is een van mijn favoriete soorten broodbeleg. Het is niet alleen lekker als broodbeleg, maar ook ideaal op een cracker of door een salade. Daardoor neem ik het vaak wel meerdere keren per dag! Het is met een hakmolen super makkelijk te maken met de ingrediënten heb ik vaak al standaard in huis heb en is een aantal dagen houdbaar in de koelkast.

Tapenade voorbereiding

Tapenade

Bereidingstijd: 10 minuten

Totale tijd: 10 minuten

Categorie: Smeersel

Keuken: Vegan

Tapenade

Ingrediënten

  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 100 gram zongedroogde tomaten in olie
  • 3 eetlepels (25 ml) olijfolie of lijnzaadolie
  • 1 eetlepel water
  • 1,5 theelepel gedroogde oregano
  • 1 handje verse basilicum
  • een snufje peper

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten met een hakmolen tot de ingrediënten gemalen en gemengd zijn.
  2. Bewaar in een afgesloten potje in de koelkast.
https://www.dieetlust.nl/tapenade-recept/