Ik eet mijn vegan pasta altijd met veel groenten.
Normaal doe ik daar ook een courgette door maar toen ik een keer spaghetti wilde maken had ik geen courgette in huis. Wel had ik nog genoeg wortelen. Zo is dit heerlijke pasta veggie recept met onder andere wortelen, champignons en paprika ontstaan.
Pasta Veggie
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 250 gram volkoren spaghetti
- 400 gram tomatenblokjes
- 70 gram tomatenpuree
- 100 ml water
- 10 gram macaroni / spaghetti kruidenmix zonder zout gekocht bij de plaatselijke toko
- 1 groene paprika
- 4 eetlepels olijfolie
- 200 gram champignons
- 4 grote wortels
- 350 gram vegan gehakt
- edelgistvlokken
Instructies
- Breng een grote pan met water aan de kook om de spaghetti in te koken. Kook de spaghetti volgens instructies op de verpakking en giet deze af.
- Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree, water en macaroni / spaghetti kruidenmix in een hapjespan en meng op laag vuur.
- Snijd de paprika in 4-en, verwijder de kern en pitjes en was de paprika. Snijd de paprika vervolgens in kleine stukjes.
- Doe 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en bak de paprika op halfhoog vuur.
- Boen ondertussen de champignons schoon en snijd ze in 4-en (grotere champignons in 6-en).
- Doe de gebakken paprika bij de tomatensaus in de hapjespan.
- Doe 1 eetlepel olijfolie in de wokpan en bak de champignons op halfhoog vuur.
- Was ondertussen de wortels, snijd de uiteinden eraf en snijd de wortels in de lengte doormidden en vervolgens in halve rondjes.
- Doe de gebakken champignons in de hapjespan.
- Doe 1 eetlepel olijfolie in de wokpan en bak de wortels op halfhoog vuur.
- Doe de gebakken wortels in de hapjespan.
- Bak de vegan gehakt volgens instructies op de verpakking in 1 eetlepel olijfolie.
- Serveer de spaghetti met daarop het mengsel van groenten en gehakt in een kom.
- Garneer met edelgistvlokken naar wens.
Notities
Dit recept is voor 4 personen. Ben je een grote eter of wil je aankomen? Dan kun je je portie verhogen door bijvoorbeeld 100-125 gram spaghetti i.p.v. 62,5 gram per persoon te nemen en/of extra groenten en vegan gehakt. Daarmee krijg je meer calorieën en voedingsstoffen binnen. En deze pasta is ook lekker met verse basilicumblaadjes als topping.
Trefwoord Vegan