Pasta veggie

Pasta veggie (recept)

Ik eet mijn vegan pasta altijd met veel groenten. Normaal doe ik daar ook een courgette door maar toen ik een keer spaghetti wilde maken had ik geen courgette in huis. Wel had ik nog genoeg wortelen. Zo is dit heerlijke pasta veggie recept met onder andere wortelen, champignons en paprika ontstaan.

 

Pasta veggie

Bereidingstijd: 30 minuten

Totale tijd: 30 minuten

Categorie: Diner

Keuken: Vegan

Pasta veggie

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren spaghetti
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 100 ml water (circa 8 eetlepels)
  • 10 gram (circa 1,5 eetlepel) macaroni/spaghetti kruidenmix zonder zout (gekocht bij de plaatselijke toko)
  • 1 groene paprika (150 gram)
  • 4 eetlepels olie om in te bakken
  • 200 gram champignons
  • 4 grote / 5 medium wortels (300 gram)
  • 2 pakjes vegan gehakt (175 gram per pakje)
  • Edelgistvlokken naar wens

Instructies

  1. Breng een grote pan met water aan de kook om de spaghetti te koken. Kook de spaghetti volgens instructies op de verpakking en giet af.
  2. Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree, water en macaroni/spaghetti kruidenmix in een hapjespan en meng op laag vuur.
  3. Snijd de paprika in vieren, verwijder de kern en pitjes en was de paprika. Snijd vervolgens in kleine stukjes.
  4. Doe 1 eetlepel olie in een wokpan en bak de paprika op halfhoog vuur.
  5. Boen ondertussen de champignons schoon en snijd ze in vieren (grotere champignons in 6-en).
  6. Doe de gebakken paprika bij de tomatensaus in de hapjespan.
  7. Doe 1 eetlepel olie in de wokpan en bak de champignons op halfhoog vuur.
  8. Was ondertussen de wortels, snijd de uiteinden eraf en snijd de wortels in de lengte doormidden en snijd vervolgens in kleine stukjes (halve rondjes).
  9. Doe de gebakken champignons in de hapjespan.
  10. Bak de wortels met 1 eetlepel olie op halfhoog vuur.
  11. Doe de gebakken wortels in de hapjespan.
  12. Bak de vegan gehakt volgens instructies op de verpakking in 1 eetlepel olie.
  13. Serveer de spaghetti met daarop het mengsel van groenten en gehakt in een kom.
  14. Garneer met edelgistvlokken naar wens.

Notities

Ook lekker met verse basilicumblaadjes als topping op je pasta.

Dit recept is voor ongeveer 4 volwassenen. Ben je een grote eter of wil je aankomen? Dan kun je je portie verhogen door bijvoorbeeld 100-125 gram spaghetti i.p.v. 62,5 gram per persoon te nemen en/of extra groenten en vegan gehakt. Daarmee krijg je meer calorieën en voedingsstoffen binnen.

https://www.dieetlust.nl/pasta-veggie-recept/