Machtiging dieetpreparaten

 

Het kan voorkomen dat het je niet lukt om voldoende voedingsstoffen te nemen, ondanks aanpassingen in jouw voeding. Je kunt dan in samenspraak met de diëtist drinkvoeding of modules (poeders), ook wel dieetpreparaten genoemd, gebruiken. Voor het starten of beëindigen van sondevoeding overlegt de diëtist altijd eerst met je arts.

 

Dieetpreparaten worden in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Voor deze vergoeding is het nodig dat een arts of diëtist een machtiging geeft. Raadpleeg je zorgverzekeraar voor de volledige vergoedingsvoorwaarden. Dieetlust dient een machtiging in bij de leverancier Sorgente of Mediq Tefa. Deze leverancier zal na het indienen van een machtiging de bestelde voeding naar je toesturen.

Nieuwe levering dieetpreparaten

 

Is je voorraad dieetpreparaten op en heb je nog een lopende machtiging? Dan kun je zelf contact opnemen met de leverancier om een nieuwe levering aan te vragen. Een bestelling op maandag t/m vrijdag die je voor 17:00 uur indient, wordt in principe de volgende werkdag door PostNL geleverd.

 

Contactgegevens Sorgente:
telefoonnummer 030 – 634 62 68 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 16:00 uur). Je kunt ook een eigen account aanmaken (‘mijn Sorgente’) op www.sorgente.nl, waar je online dieetpreparaten kunt bestellen.

 

Contactgegevens Mediq Tefa:
telefoonnummer 030 – 282 12 22 (bereikbaar op werkdagen van 8:15 tot 17:30 uur). Je kunt ook een eigen account aanmaken op www.mediqtefa.nl, waar je online dieetpreparaten kunt bestellen.

 

Je kunt ook de diëtist vragen om een nieuwe bestelling voor je te plaatsen. De tarieven voor administratieve handelingen worden hiervoor berekend.

dieetpreparaten Fresubin, Resource en Nutridrink

Naast begeleiding vanuit de spreekuurlocatie in Hoorn kan de diëtist ook bij je thuiskomen in West-Friesland (NH). Woon je verder weg? Geen probleem, de diëtist kan je ook online begeleiden.

 

De online diëtist, waar je ook bent.

 

Tijd heb je niet, tijd is er gewoon. Maar je wilt jouw tijd natuurlijk wel maximaal benutten.

 

Bij online begeleiding wordt er gewerkt met videogesprekken. Superhandig, begeleiding zonder reistijd. Het enige wat je nodig hebt is een computer of tablet met webcam en geluid en natuurlijk een stabiele internetverbinding. Je krijgt van tevoren een link naar de online videochat met praktische uitleg hoe dat werkt.

 

Dieetlust maakt graag tijd voor je vrij. Neem contact op om een afspraak in te plannen.

De diëtist die bij je thuis komt, wel zo makkelijk.

 

De diëtist van Dieetlust heeft jarenlange ervaring in diverse verpleeghuizen. Ouderen blijven tegenwoordig steeds langer zelfstandig thuis wonen. De zorg voor deze ouderen verplaatst zich daardoor van het verpleeghuis naar de thuissituatie.

 

Dieetlust is ontstaan en “mee verhuisd” zodat de diëtist ook bij je thuis kan komen. Zo kun je ook thuis goed worden ondersteund in jouw voedingstoestand.

 

In verpleeghuizen komt de diëtist bij patiënten op hun kamer, wat op dat moment het (tijdelijke) onderkomen is. Dieetlust geeft het dieetadvies daarom ook graag bij je thuis. Door bij je thuis te komen heeft de diëtist een beter beeld van de mogelijkheden. Een partner, familielid of andere naaste kan tijdens het gesprek van toegevoegde waarde zijn.
Zo kan er samen naar de dieetmogelijkheden gekeken worden, waarbij kwaliteit van leven voorop staat. En kun jij je volledig richten op herstel in je eigen vertrouwde woonomgeving.

 

Wat staat er in jouw koelkast? Dieetlust geeft je graag advies.

 

In verband met de huidige Corona maatregelen begeleidt Dieetlust je zoveel mogelijk op een van haar spreekuurlocaties (uiteraard met de nodige maatregelen) of op afstand.