Naast begeleiding vanuit de spreekuurlocatie in Hoorn kan de diëtist ook bij u thuiskomen in West-Friesland (NH). Woont u verder weg? Geen probleem, de diëtist kan u ook online begeleiden.

 

De online diëtist, waar u ook bent.

 

Tijd heb je niet, tijd is er gewoon. Maar u wilt uw tijd natuurlijk wel maximaal benutten.

 

Bij online begeleiding wordt er gewerkt met videogesprekken. Superhandig, begeleiding zonder reistijd. Het enige wat u nodig heeft is een computer of tablet met webcam en geluid en natuurlijk een stabiele internetverbinding. U krijgt van tevoren een link naar de online videochat met praktische uitleg hoe dat werkt.

 

Dieetlust maakt graag tijd voor u vrij. Neem contact op om een afspraak in te plannen.

De diëtist die bij u thuis komt, wel zo makkelijk.

 

De diëtist van Dieetlust heeft jarenlange ervaring in diverse verpleeghuizen. Ouderen blijven tegenwoordig steeds langer zelfstandig thuis wonen. De zorg voor deze ouderen verplaatst zich daardoor van het verpleeghuis naar de thuissituatie.

 

Dieetlust is ontstaan en “mee verhuisd” zodat de diëtist ook bij u thuis kan komen. Zo kunt u ook thuis goed worden ondersteund in uw voedingstoestand.

 

In verpleeghuizen komt de diëtist bij patiënten op hun kamer, wat op dat moment het (tijdelijke) onderkomen is. Dieetlust geeft het dieetadvies daarom ook graag bij u thuis. Door bij u thuis te komen heeft de diëtist een beter beeld van uw mogelijkheden. Een partner, familielid of andere naaste kan tijdens het gesprek van toegevoegde waarde zijn.
Zo kan er samen naar de dieetmogelijkheden gekeken worden, waarbij kwaliteit van leven voorop staat. U kunt zich volledig richten op herstel in uw eigen vertrouwde woonomgeving.

 

Wat staat er in uw koelkast? Dieetlust geeft u graag advies.

Komt een afspraak voor een huisbezoek u beter uit buiten de standaard kantooruren? Dan kan de diëtist ook 's avonds of in het weekend bij u thuis komen. Huisbezoeken op tijden die u uitkomen, wel zo prettig.

Handknijpkracht

 

Dieetlust beschikt over een handknijpkrachtmeter. Deze kan worden gebruikt om de maximale knijpkracht van uw hand te meten.

 

De maximale knijpkracht van uw hand geeft een inschatting van de hoeveelheid spiermassa en conditie van uw lichaam, wat een onderdeel van uw voedingstoestand is. Als deze waarde afneemt kan het een teken zijn van spierafbraak.

 

Met behulp van een persoonlijk dieetadvies met voldoende voedingsstoffen kunt u een bijdrage leveren aan het behouden of verbeteren van uw lichamelijke conditie.

Machtiging dieetpreparaten

 

Het kan voorkomen dat het u niet lukt om voldoende voedingsstoffen tot u te nemen, ondanks aanpassingen in uw voeding. U kunt dan in samenspraak met de diëtist drinkvoeding of modules (poeders), ook wel dieetpreparaten genoemd, gebruiken. Voor het starten of beëindigen van sondevoeding overlegt de diëtist altijd eerst met uw arts.

 

Dieetpreparaten worden in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Voor deze vergoeding is het nodig dat een arts of diëtist een machtiging geeft. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor de volledige vergoedingsvoorwaarden. Dieetlust dient uw machtiging in bij de leverancier Sorgente of Mediq Tefa. Deze leverancier zal na het indienen van een machtiging de bestelde voeding naar u toesturen.

Nieuwe levering dieetpreparaten

 

Is uw voorraad dieetpreparaten op en heeft u nog een lopende machtiging? Dan kunt u zelf contact opnemen met uw leverancier om een nieuwe levering aan te vragen. Een bestelling op maandag t/m vrijdag die u voor 17:00 uur indient, wordt in principe de volgende werkdag door PostNL geleverd.

 

Contactgegevens Sorgente:
telefoonnummer 030 – 634 62 68 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 – 16:00 uur). U kunt ook een eigen account aanmaken (‘mijn Sorgente’) op www.sorgente.nl, waar u online uw dieetpreparaten kunt bestellen.

 

Contactgegevens Mediq Tefa:
telefoonnummer 030 282 12 22 (bereikbaar op werkdagen van 8.15 tot 17.30 uur). U kunt ook een eigen account aanmaken op www.mediqtefa.nl, waar u online uw dieetpreparaten kunt bestellen.

 

U kunt ook de diëtist vragen om een nieuwe bestelling voor u te plaatsen. De tarieven voor administratieve handelingen worden hiervoor berekend.

dieetpreparaten Fresubin, Resource en Nutridrink