Snacken op de Huishoudbeurs

Wat heb ik veel eten voorbij zien komen op de Huishoudbeurs, Negenmaandenbeurs en het Pasar Colour Festival. En wat me opviel, is dat er helaas zoveel ongezonde voedingsmiddelen te koop en te proeven waren. Tot ik deze snack-muur tegenkwam. Daar werd ik echt heel blij van. Gezond snacken op de Huishoudbeurs.

Het lijkt namelijk de standaard snack-muur, maar er zitten snackgroenten in! Echt superleuk bedacht. Aan de andere kant van de muur was er nog meer groente uitgestald bij een kar wat er erg leuk uit zag. Ik sprak daar iemand die er namens Veggipedia stond. Veggipedia is een onafhankelijke online bron voor informatie over groenten en fruit. Deze online encyclopedie bevat o.a. informatie over groente-en fruitsoorten (ook over het gebruik en hoe je het het beste kunt bewaren) en lekkere recepten.

Ook leuk dat het Voedingscentrum het Eetmaatje uitdeelde. Dit is een maatbeker voor rijst, pasta en couscous. Daarmee kun je gemakkelijker porties afmeten. Erg handig dus! Mocht je deze nog niet hebben dan heb ik deze ook altijd in mijn spreekkamer liggen.

Gelukkig ben ik dus ondanks de vele ongezonde producten ook een aantal gezonde initiatieven tegen gekomen. Gezond snacken op de Huishoudbeurs.

Was jij er ook? Wat heb jij daar gegeten? Laat een berichtje achter op Facebook.

Dieet smakelijk!