De meest gestelde vragen.

Heb je een vraag?

Misschien vind je het antwoord in de veelgestelde vragen hieronder. Staat je vraag er niet tussen, neem dan gerust contact op.

Ik ben verhinderd, wat moet ik doen?

Lukt het je toch niet om op de gemaakte afspraak te komen? Geef dit dan minimaal 24 uur van tevoren door op een werkdag.

Mijn drinkvoeding is bijna op, waar kan ik nieuwe bestellen?

Is je voorraad dieetvoeding op en heb je nog een lopende machtiging? Dan kun je zelf contact opnemen met jouw leverancier om een nieuwe levering aan te vragen. Een bestelling op maandag t/m vrijdag die je voor 17:00 uur indient, wordt in principe de volgende werkdag door PostNL geleverd.

 

Contactgegevens Sorgente: telefoonnummer 030 – 634 62 68 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 – 16:00 uur). Je kunt ook een eigen account aanmaken (‘mijn Sorgente’) op www.sorgente.nl, waar je online jouw dieetpreparaten kan bestellen.

 

Contactgegevens Mediq Tefa: telefoonnummer 030 282 12 22 (bereikbaar op werkdagen van 8.15 tot 17.30 uur). Je kunt ook een eigen account aanmaken op www.mediqtefa.nl, waar je online jouw dieetpreparaten kan bestellen.

 

Je kan ook de diëtist vragen om een nieuwe bestelling voor je te plaatsen. De diëtist rekent hier 15 minuten voor.

Betaalt iedereen een eigen risico voor dieetbegeleiding?

De meeste volwassenen hebben een standaard eigen risico van 385 euro.

Sommige mensen hebben echter een zorgpakket afgesloten waarbij ze geen eigen risico hoeven te betalen of hun eigen risico hebben verhoogd. Voor kinderen onder de 18 jaar geldt geen eigen risico. Je hoeft ook geen eigen risico te betalen indien je bent doorverwezen door Ketenzorg West-Friesland voor de diagnose CVRM (Cardio Vasculair Risico Management; de medische term voor het opsporen en behandelen van risicofactoren voor hart- en vaatziekten).

Wat gebeurt er als ik door de vergoeding van mijn zorgverzekeraar heen ben?

Ook als je zorgverzekeraar jouw behandeling niet meer vergoedt, kun je jouw dieetbegeleiding bij Dieetlust voortzetten. Je ontvangt dan de factuur die je zelf moet betalen.

Ik heb mijn zorgverzekering aangepast, moet ik dit doorgeven aan mijn diëtist?

Als je na het starten van jouw behandeling je zorgverzekering aanpast, is het verstandig om na te gaan of jouw nieuwe pakket dezelfde vergoeding voor dieetadvies geeft. Geef eventuele wijzigingen van je zorgverzekering altijd door aan jouw diëtist. Je diëtist kan de vergoeding ook voor je nagaan. Zo kom je niet voor onverwachte bijkomende kosten te staan als je zorgverzekeraar minder blijkt te vergoeden.

Kan de diëtist een dieetbevestiging voor de Belastingdienst voor mij uitschrijven?

Indien je een dieet op voorschrift van de diëtist volgt, dan mag je bij bepaalde diëten een vast bedrag voor deze kosten aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting. Je hebt voor deze aftrek wel een dieetbevestiging van je diëtist of arts nodig.

 

Onder de volgende voorwaarden kan de diëtist een dieetbevestiging voor je uitschrijven:

    • Als je onder behandeling bent of bent geweest bij Dieetlust.
    • Als de diëtist je een bepaald soort dieet heeft geadviseerd.
    • Een dieetverklaring wordt uitgeschreven over de periode dat je daadwerkelijk onder begeleiding bent geweest.
    • Er wordt alleen een dieetverklaring uitgeschreven voor diëten die vermeld staan op de officiële lijst van de Belastingdienst.
    • Voor het uitschrijven van een dieetverklaring brengt de diëtist tijd in rekening.

 

Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie.

Wat houdt de titel diëtist in?

Het is belangrijk dat je dieetadvies krijgt van iemand die kennis van zaken heeft. Daarom is het goed om te weten dat ‘diëtist’ een beschermde titel is. Iemand mag zich alleen onder strenge voorwaarden diëtist noemen.

 

Een diëtist heeft een wettelijk erkende vierjarige HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek gevolgd. Daarnaast kan een diëtist ‘kwaliteitsgeregistreerd’ zijn. Een diëtist wordt pas in het Kwaliteitsregister Paramedici opgenomen als ze voldoet aan de kwaliteitseisen op het gebied van opleiding, deskundigheid en werkervaring. De diëtist van Dieetlust is opgenomen in het Kwaliteitsregister Paramedici en tevens lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Illustratie van een koe met kalfje in een weide.
× Whatsapp je vraag