een banner met 3 ananassen en een paar tekstwolken
een Body Mass Index logo

Wat betekent uw uitslag?

 

BMI lager dan 18.5

U heeft ondergewicht. Uw gewicht is in verhouding tot uw lengte te laag. Heeft u een stabiel gewicht, voelt u zich hier gezond bij en eet u volwaardig? Zorg er dan voor dat u niet verder afvalt. Maak eens een afspraak met de diëtist om na te gaan of uw voeding alle vitamines en mineralen bevat die u nodig heeft. Valt u ongewenst af terwijl u voorheen een stabiel gewicht had? Misschien is er sprake van een gezondheidsprobleem. Maak een afspraak met de diëtist om uw eetpatroon door te nemen.

 

BMI tussen de 18.5 en 25

U heeft een gezond gewicht. Uw gewicht past goed bij uw lengte. Houden zo! Door gezond te leven verkleint u het risico op hart- en vaatziekten en een groot aantal andere gezondheidsrisico’s. Zorg er voor dat u een gezond gewicht behoudt en let er op dat u voldoende van alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Twijfelt u of u wel gezond genoeg eet? Maak dan een afspraak met de diëtist voor advies op maat.

 

BMI tussen de 25 en 30

U heeft overgewicht. U bent te zwaar voor uw lengte. Kom niet verder aan maar val liever af. Verder aankomen betekent een groter gezondheidsrisico. Probeer daarom om af te vallen. Met de adviezen van de diëtist kunt u aan uw gezondheid werken. Maak een afspraak met de diëtist voor advies op maat.

 

BMI hoger dan 30

U heeft obesitas. U bent veel te zwaar voor uw lengte. Daardoor heeft u een veel grotere kans op hart- en vaatziekten. Het is dus heel belangrijk voor uw gezondheid om af te vallen. Zelfs een aantal kilo minder levert al veel gezondheidsvoordelen op. Met de adviezen van de diëtist kunt u aan uw gezondheid werken. Maak een afspraak met de diëtist voor advies op maat.